Pages - Menu

maandag 17 september 2007

Einde fietsseizoen....of toch niet

Met het naderen van de maand september gaan veel wielertoeristen al langzaam over in de "winterslaap". Ze schroeven hun fiets uit elkaar en wachten tot maart/april om weer op het stalen ros te stappen. Totaal onterecht. De winter is minstens net zo leuk als de zomer. Je kan eens andere mogelijkheden uitproberen. Baanwielrennen, cyclocrossen, MTB-en. Één voor één leuke mogelijkheden om je conditie op peil te houden.

Laten we eens met het Cyclocrossen, of veldrijden beginnen. Veel mensen trekken naar de heuvelrug of Veluwe om daar door de bossen te crossen, terwijl er directe omgeving zat mogelijkheden zijn. Kijk maar goed rond. Ga eens een parkje in, neem een trap. Ren daar met je fiets op je nek de trap op en zoek weer een leuke weg om omlaag te fietsen. doe zo een paar rondjes. Wedden dat je het niet meer koud hebt.

Nog een leuke. De Vossenjacht. De omgeving van Den Haag beginnen ze eerdaags weer. Er zijn geruchten dat er deelnemers zijn die de hele zomer trainen voor zo'n competitie. Hoet gaat het globaal in zijn werk. ER wordt een route uitgezet met pijlen. Deze route gaat overal over en door heen. Tuinpaden, weiland, parkjes, MTB-parcours, trap op trap af, over het strand, door een sloot, ja zelfs door een kas of flatgebouw heb ik al meegemaakt.

Het ene moment zit je voorop, maar door een zoekpijl (een pijl die twee om meer richtingen uitwijst) zit je weer achteraan, of net andersom. Kom je bij de vos, lekker voorin het peloton. Blijk je een controle gemist te hebben, hebben de acheterblijvers gewonnen.

Zoals je al hoort, ik verheug me alweer op de komende competitie. Misschien heb ik stiekem mijn seizoen er op afgestemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten