Pages - Menu

maandag 25 mei 2009

Bijnamen

In het Profwielerpeloton zijn veel bijnamen. Denk maar aan "De Kanibaal", die naam kreeg Eddy Merckx omdat hij alle tegenstanders opvrat. Of "De Das" die met weinig woorden het peloton beheerste.

Ook het Wielertoeristenpeloton heeft zijn bijnamen. Denk maar aan "De Dokter" zie zoveel poedertjes thuis heeft dat het verdacht is als je bij hem in de buurt komt. Of "TGV", die fietst zoveel kilometers dat menig autobezitter steeds aan een grote beurt denkt. "De Professor" die erg verward op zin fietst zit. Ook hebben we nog "De Zeurpiet" als er drie bochten linksaf in honderd meter zitten hoor je hem alweer zeuren. Of "De Mol". Steeds duikt hij tijdens een tocht weer op, door een weggetje te nemen die niemand kent weet hij steeds weer vooraan te raken.

Tenslotte, wellicht het meest besproken figuur: "De Losser". Steeds sluit hij weer aan bij het peloton. Verteld alle nieuwelingen hoe je moet fietsen en weet altijd waar we heen gaan, maar het komt nooit uit. Zijn bijnaam heeft hij verdient aan het feit dat hij voorin het peloton begint en dan langzaam en zeker steeds meer achterin terechtkomt en tenslotte via de achter deur de groep moeten laten gaan. Dit gebeurd niet één keer, dit gebeurd iedere keer en toch sluit hij weer aan: De Losser. Ik vermoed dat er voorrijders zijn die vooraf een punt in hun hoofd hebben waar de Losser eraf moet en daarover een weddenschap met hun medekompaan over afsluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten