Pages - Menu

maandag 24 augustus 2009

De Koffiestop

Soms loopt een fietstocht totaal anders dan je plant. Je kan verkeerd rijden, een weg kan opgebroken zijn, of zoals ik zaterdag meemaakte, je lichaam neemt geen vocht meer op en je moet met behulp van de NS thuis zien te komen.
Maar dat is niet waar het over gaat. Soms ontdek je een koffiestop waar je graag terug komt. Dat was dus het geval. In Amerongen stonden we te overleggen over waar we koffie zouden doen. Aan de overkant van de weg stond een groot bord met een koffiekopje en dat zei genoeg.

We plaatste onze fiets aan de kant en namen plaats in een tuin van stel mensen die voor hun plezier mensen koffie schonken. Daar zaten we dan. We kregen een heerlijke bak koffie met een goede plak ontbijtkoek. Ook zat er een briefje bij met: Wij vragen niets, u geeft ons wat u het waard vindt


De locatie, de mensen en de inrichting maakte ons vrolijk. We genoten volop en hadden meteen de wildste fantasieƫn. De tocht Zoetermeer-Amerongen-Zoetermeer was al gemaakt, de koffiestop is ook gepland. Nu nog fietsen, maar ik geloof dat daar animo genoeg voor is, dat alleen maar voor een koffiestop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten