Pages - Menu

dinsdag 28 februari 2012

Omloop het Streekblad


Afgelopen weekend was het traditionele openingsweekend in het wielrennen. In tegenstelling tot vorig jaar was het nu prachtig weer. Blauwe hemel, stralende zon en een aangename temperatuur voor de periode van het jaar. Dat was wellicht ook de reden dat het goed druk was bij de fietsclub. Te druk eigenlijk om in één groep te gaan fietsen. Hoewel we op het moment van vertrek 21 man telde kwamen er  op het laatste moment nog de nodige leden aansluiten, zelfs toen we net onderweg waren sloten er nog een stel aan zodat we met 25 man op pad gingen.


Achterin de groep werd er een initiatief genomen om een tweede groep te vormen om zo geen gevaarlijke situaties te creëren. Helaas was de groep niet zo groot als gehoopt, maar met slechts zeven man sloegen we linksaf richting Wassenaar. Samen met Rob Moonen reed ik op kop en liet het initiatief van de route aan Rob over. Zo reden we van Wassenaar langs de duinrand via Katwijk, Noordwijk langs de Haarlemertrekvaart richting Vogelenzang. De weg langs de vaart was kort geleden opgeknapt en zodoende prima te rijden. Rob wist een mooie koffiestop net na Vogelenzang. Helaas wilde men hier niets bij verdienen en bleef angstvallig gesloten.

We stapte weer op de fiets en reden door richting Zandvoort alwaar we in het oude centrum neerstreken op een prima terras. Heerlijk uit de wind en in de zon genoten we van de koffie en besprkaen de nodige onderwerpen.. Omloop het Nieuwsblad, de groote van de groep en de Duinentocht kwamen ruimschoots aan bod.

Na de koffie bestegen we onze fietsen weer en reden nu door de duinen naar Langevelderslag. Daar gingen we landinwaarts richting De Engel en Warmond om zo door Leiden weer op Zoetermeer aan te rijden. Het laatste stuk ging voor mij niet al te soepel, hoewel de snelheid geen groot probleem was merkte ik wel het gemis aan kilometers. Maar goed, mijn doel, de Gouden Flandriën is nog ver. Voorlopig had ik prima gereden.

O ja de naam van de tocht, Omloop het Streekblad is een verwijzing naar de die zelfde dag gereden Omloop het Nieuwsblad. De dag erna zou Zoetermeer-Noordwijk-Zoetermeer gereden worden. Verder staat nog op het programma N206-Zoetermeer, Dwars door Holland enzovoorts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten