Pages - Menu

dinsdag 12 juli 2011

Zondagse koffie

Na lange tijd heb ik afgelopen zondag weer eens met "De Brug" gefietst. De Brug is een verzamelplaats van fietsers uit de stad. Op zondag wordt er altijd een vast rondje naar Noordwijk gereden waarbij de route op de heenweg vaststaat. Ook de koffiestop is op de vaste plek. Wie er op de heenweg af moet heeft pech en zal op eigen gelegenheid naar de koffie moeten rijden. Eén troost. Iedereen die meegaat weet dit, dus je weet waar je aan begint.
De training verloopt eigenlijk altijd wel het zelfde. Rustig rijden we de stad uit. Aangekomen op de Voorweg gaat het tempo omhoog. Wat rustiger door Wassenaar om bij het inrijden van de duinen aan elkaar te laten zien hoe hard we kunnen klimmen. Afhankelijk van de drukte wordt het tempo doorgezet door de duinen waar soms op de hellingen flink wordt doorgetrokken. Over de boulevard van Katwijk gaat het wat rustiger en enigszins hergegroepeerd. Het laatste stukkie duinen gaat het gas echt open tot een sprint net voor Noordwijk. Daar drinken we dan koffie in De Stip. Hoewel die tent inmiddels al een paar jaar anders heet noemen we het nog steeds De Stip.

Eigenlijk is dit het hoogtepunt. Het fietsen wordt geanalyseerd. Het toerfietsen, het wielrennen, de Tour of wat er dan speelt. Na de koffie gaan we weer terug. Hierbij varieert de route. Wie voorop rijdt bepaald de route. De ene keer gaat het via Wassenaar terug, soms via Leiderdorp of als we er echt zin in hebben rijden we door naar Het Kopje.

Als je er zo over nadenkt is het allemaal wat saai, steeds het zelfde doen. Raar dat het toch iedere week genoeg mensen blijft trekken om met elkaar buiten te spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten