Pages - Menu

zondag 22 april 2012

Voorjaarsklassiekers en de Rabobank

De Voorjaarsklassiekers zitten erop. Het was voor het Nederlandse wielrennen niet veel soeps. Nikki wist gelukkig nog Dwars door Vlaanderen te winnen en Lieuwe Westra nam de 5e etappe van Paris-Nice voor zijn rekening. Maar dat was het dan. Opvallend mag het matige presteren van de Rabobank ploeg genoemd worden. Totaal onopvallend reden ze dit voorjaar rond.

Toch vreemd. Het is de ploeg met een hoop geld en stuk voor stuk goede renners en toch reden ze niet in beeld. Dan verlang je wel eens terug naar de tijd met Michael Boogerd. Niet dat het een veelwinnaar was, maar je zag hem altijd in beeld rijden om vervolgengs strijdend ten onder gaan. Of Erik Dekker die op zijn gemak wegreed uit het peloton en dan vaak won.
Tegenwoordig snap ik niet veel van de tactiek van de Rabo's. Alsof er door ploegleiders niet meer gevloekt mag worden. Ik heb het vermoeden dat alleen Adri van Houwelingen nog van de oude stempel is en de hele bende bij elkaar vloekt met de nodige GVD's. Boogie heeft tenslotte de Amstel Goldrace ook alleen maar gewonnen omdat Jan Raas hem dreigde te ontslaan als hij nog één keer op kop kwam.
Daar is meteen het zere punt. Raas, oud wielrenner wist hoe hij wielrenners moest benaderen. Nu wordt de ploeg geleid door een bankdirecteur die volgens mij de renners benaderd als een bankmedewerker. Eerst een formulier in drievoud invullen voor je mag demarreren.
Ik hoop dat ze bij de Rabobank eens wakker worden. Ik ben tenslotte niet de eerste die kritiek uit. Nou zal het winnen lastig worden, maar rij wel in beeld. En dan niet achterin maar voorin, met je neus in de wind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten