Pages - Menu

maandag 16 juni 2014

De Generaal

Vroeger hadden we bij onze fietsclub De Generaal. Dat was de bijnaam van de kantinebeheerder Dick. Hij werd De Generaal genoemd omdat hij een hoge functie had in het leger. Bij de luchtmacht. Als burger dat wel. De Generaal was nogal direct in zijn woordkeuze. Simpel gezegd, hij vloekte nogal wat af. Er waren mensen die daar nogal problemen mee hadden.Ik niet, ik zag er de humor wel van in. Er waren er ook die juist olie op het vuur gooide.

Zo moest je, wanneer De Generaal in het clubhuis was het wagen om je fiets mee naar binnen te nemen. De rapen waren dan gaar.

Zo dwalen er in de club wel meer verhalen over De Generaal. Zo weten dat veel leden dat, wanneer het alarm van het clubhuis af zou gaan hij met zijn geweer naar het clubhuis zou komen en op alles te gaan schieten wat bewoog. Gelukkig is het nooit zover gekomen.  


Het appelgebak
Zo hadden we in het verleden de Sythoff-fietsdag. Een groot regionaal fietsevenement. De Generaal stond die dag in de kantine. Om de drukte voor te zijn stond De Generaal al vroeg met een spuitbus slagroom in zijn handen het appelgebak te voorzien van slagroom. Inmiddels stroomde het clubhuis vol met mensen die gingen fietsen. Waaronder ook veel kinderen. Toen De Generaal klaar was zei hij op luide toon :"Zo, nu kunnen ze allemaal de tering krijgen".

Het vaatdoekje
Het was eens met een avondrit. De Generaal had bardienst. Ik was samen met mijn broer al vroeg in het clubhuis en bestelde bij De Generaal een bak koffie. Toen gebeurde het. Terwijl we aan de koffie stonden te lurken haalde hij een geel vaatdoekje te voorschijn welke op het aanrecht lag. Iemand had dat doekje uit de prullenbak gevist terwijl hij deze een paar dagen eerder had weggegooid omdat het, naar zijn zeggen, het doekje zo smerig was dat je er niet eens er de stront mee van je schoenen af durft te vegen.

Soms mis hem wel, De Generaal, dat gescheld van achter de bar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten