Pages - Menu

dinsdag 19 februari 2013

Wielerseizoen 2013 komt eraan!

Komend weekend start het nieuwe wielerseizoen weer met Omloop het Nieuwsblad en een dag later gevolgd door Kuurne-Brussel-Kuurne. En na een gitzwarte winter binnen de wielerwereld snakken we meer dan ooit naar de start van het nieuwe seizoen. Laten we hopen dat we alle dopingperikelen achter ons laten en Blanco Cycling een goede sponsor krijgt.



 Inmiddels staan onze zuiderburen, en dan met name de noordelijk helft op het punt van ontploffen, hoewel wij "nuchtere" Hollanders ook wel raad weten met de Koerskoorts. Maar laten we bij het begin beginnen. Sporza heeft al enkele jaren een keurige lijst met Hashtags (#) welke er voor de diverse wedstrijden gangbaar zijn op Twitter (en Google+).
De koers maakt natuurlijk wel hongerig. En wat is er naast koersen nog meer echt Vlaams, jawel, de frieten. En dan wel de frieten uit een echte onvervalste Frietkot. Bij Het is Koers weten ze daar ook wel raad mee en hebben een top 5 van de beste vlaamse frietkotten opgesteld
Het is nu wachten op een lijst van welk bier je bij welke koers moet drinken. Maar als deze te lang op zich laat wahten, hier alvast een kleine opsomming.
Omloop het Nieuwsblad - Dat is wel logisch, het stadsbier van Gent, Gruut mag hier niet ontbreken
Voor Kuurne - Brussel- Kuurne moet je denken aan Bockor, een roodbruin bier uit Kortrijk
Een week later is de jongste maar wel volwaardige klassieker aan de beurt, Strade Bianche. We laten het bier even voor wat het is en doen ons te goed aan een goede Chianti wijn. Keuzes te over, de renners rijden dwars door de wijnranken, hoewel die nu nog kaal zijn.
Dan volgen de etappe wedstrijden Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico, maar deze laten we buiten beschouwing.
Voor Milaan - San Remo moeten we maar eens denken aan een goede wijn van de flanken van de Poggio. Dat moet toch goed zijn.
 En zo kunnen we nog wel even door gaan. Maar laten we terug komen op komend weekend (die bierlijst maak ik later wel af). Wat doen de renners? Nou die verkennen de finales, hoe liggen de stroken erbij, wat is er veranderd, waar moet ik gaan enzovoorts enzovoorts. De Belgische ploegen hebben de boel serieus verkend. Maar ook een iet kasseivreter als Thomas Dekker was te vinden op de kasseien van de Omloop, om "het gevoel te krijgen", helaas zullen we Thomas er niet zien met de wedstrijd.

Goed, Thomas zien we dus niet.
Wie we wel zullen zien is Tom Boonen. Belgiƫ kan op 2 oren rustig slapen, hoewel. Geheel fit schijnt Boonen niet te zijn, men kijkt ook naar Niki Terpstra, laten we het hopen.

Is het al zaterdag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten