Pages - Menu

woensdag 4 december 2013

Vossejagen bij de Toerclub

Dit artikel verschijnt ook in de Fietspraat van Toervereniging Zoetermeer '77
Sinds november starten de Vossejagers vanuit ons clubhuis. En dat hebben we geweten. Ik zelf, al jaren actief jager, moest er aan wennen dat je bij terugkomst in een warm clubhuis kwam. Met name de jaren bij Soeterweide waaide het in het clubhuis altijd net zo hard als daar buiten. Maar waar we ook aan de groote van het peloton. Waren we de afgelopen seizoen blij als er iets meer dan 20 man met knijpers aan de stuur op pad gingen, de 4e jacht kon rekenen op een 37-tal deelnemers. Henk keek met paniek naar het rek waar de knijpers aan hangen want meer dan 39 hebben we niet direct voor handen. Ook enkele MTB-ers hebben de smaak te pakken. En eerlijk is eerlijk, met name Patrick van der Hil heeft het spelletje goed door en staat al een paar weken in de top 10 van het klassement. Maar ook oud jagers weten de weg weer te vinden, zoals Ted van der Pijl die, ook niet onverdienstelijk, goed hoog in het klassement staat. En dan hebben we het nu niet over de snelle mannen, want die vergeten nog wel eens een knijper in een emmer te doen staan zodoende lager in het klassement
.
Of er niks te klagen valt? Misschien de medewerkers achter de bar. Die krijgen brandblaren van de koffie die ze voor vertrek moeten schenken. En ook krijgen ze een tennisarm van het uren roeren in de snert na afloop, maar welke gretig aftrek vindt. En niet alleen bij de jagers maar ook MTB-ers. Trouwens, het schijnt dat de bar nog wat hulp kan gebruiken. En als je van sterke en overdreven verhalen houd, dan moet je zeker op zondag in het clubhuis zijn.

Over sterke verhalen gesproken. De eerste jagers zijn al door een sloot gegaan omdat ze niet de juiste route volgde maar wel een controle wilden hebben. En dat je niet altijd voorin hoeft te rijden om het naar je zin te hebben dat bewijst Gijs wel. Die doet gewoon mee voor de lol en de leuke routes die worden gereden. Het grappige is dat dit soort deelnemers er ook wel eens met de overwinning vandoor gaan omdat ze wel alle controles hebben in tegenstelling tot de snelle mannen.

Je zal je wel afvragen waar we zoal fietsen? nou tot op heden valt het nog wel mee. We hebben nog niet door een kas gefietst. Het aantal weilanden waar we doorheen zijn geweest valt ook op één hand te tellen. Ruiterpaden hebben we inmiddels al wel genoeg gehad. Daarintegen hebben we het strand nog links laten liggen. Met uitzondering van het Noord-Aa dan. Maar het echte strand is nog niet aan bod geweest. Maar wat niet is kan nog komen. De competitie is nog niet op de helft. De neven Scholten moeten nog een jacht uitzetten. En die jachten zijn berucht om hun lengte. Een randoneur kan er jaloers op zijn.

Dus mocht je eens zin hebben om mee te doen, je bent van harte welkom. Start is om 9.30 uur. Kosten zijn € 2,50. En je fiets kan een MTB, crosser of oude racefiets zijn. Kijk op http.zoekdevos.WordPress.com voor info en sterke verhalen.

@fietspat
Patrick Coers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten