Pages - Menu

zondag 17 januari 2010

IJzig rondje

De sneeuw was langzaam aan het verdwijnen, reden om weer eens op de weg te gaan fietsen. Om kwart voor negen vertrok ik met mijn crossfiets naar de fietsclub. Daar aangekomen zaten Frans, Frans en Jannes al klaar om op pad te gaan. Het was nog even wachten op André, maar na zijn aankomst gingen we op pad. Hoe we zouden gaan was afwachten met wat er nog berijdbaar was. Het Buytenpark uit was wel opletten geblazen, maar eenmaal op de hoofdfietspaden as er niets aan de hand. De bochten namen we zonder kleerscheuren en zo gingen we op Nootdorp aan.

Het was een gevarieerd peloton. Jannes reed op een racefiets. Andre (Fietsjunky), Frans L (Lemmie) en ik reden op een Crossfiets, waarbij André racebandjes had, Frans L. originele noppenbanden en ik 37 mm brede semi sliks. Frans H. (De Hakkert) reed op een MTB.

Na Nootdorp gingen we op de Dobbeplas en Delfauw aan op nog steeds schone wegen. Bij Oude Leede reden we eerst rechtdoor richting de Ackerdijkse plassen. Helaas was het hier één grote ijsplaat, dus besloten we de paralel gelegen weg te nemen die nog wel goed schoon was. Via Rodenrijs reden we op Rotterdam aan. Over de Molenlaan waar de bomen zo over het fietspad hangen dat een helm bijna verplicht is hier.
Bij Terbregge namen we linker Rotteoever verder de stad in. We hadden besloten om een bak koffie te doen bij de Kralingseplassen. Het was hier prima toeven. Goeie muziek, mooi uitzicht en goeie koffie. Omdat Frans H. net jarig was geweest was dit rondje koffie van hem!

Voor de terugweg gingen we weer op de Rotte aan. Nu namen we de rechterzijde in noordelijke richting. Tot de A12 was het hele fietspad ijsvrij en prima te rijden. Op veel plaatsen was het ijs al weg. Toch zagen we ter hoogte van de Molenviergang enkele schaatsers zich op het ijs wagen, ondanks het feit dat al een behoorlijke tijd moven het vriespunt was. Het kromme was dat het een vader met 2 kinderen was, lekker voorbeeld.

Vanaf de A12 ging het op Kruisweg aan. Dit dorp heeft door de nodige bouwwerkzaamheden de afgelopen jaren een aardige metamorfose ondergaan, maar ons pad tussen de huizen door was gelukkig weer open. Langs de Hoefweg reden we via Benthuizen naar Zoetermeer om de 60 km vol te maken.

Het was weer een mooi ritje om te rijden. Ook waren we op tijd binnen. Die middag begon het toch te regen, goed om de sneeuw weg te spoelen, maar te koud om in te rijden.


20100116-Zaterdagrit weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten