Pages - Menu

zaterdag 2 januari 2010

Oliebollentocht


Al 12 jaar fietsen we op oudejaarsdag de Oliebollentocht. Een veldtocht rondom Zoetermeer. Ieder jaar weet ik iedereen wel te verassen met de vele mogelijkheden die in de directe mogelijkheden die er zijn met de MTB. Ook dit jaar was het dus weer zover. Omstreeks 10 uur vertrokken we met 17 man voor een kleine 40 km rondom Zoetermeer.
Het eerste stuk gingen we door het Buytenpark. Daar namen we kleine stukken van het MTB-parcours maar ook 2 lange stukken land, bij elkaar ruim 2 km.

Na dit opwarmertje reden we een stuk over de weg richting het Noord-Aa gebied. Hier namen we eerst een stuk dijk om vervolgens een klein stuk over het ruiterpad naar het strand te gaan om deze in hoog tempo over te rijden. Aan het einde van het strand bleek ik een lekke achterband te hebben, na een snelle reparatie konden we weer verder. Er volgde weer een groot stuk over de weg naar Benthuizen. Vandaar ging het op de HSL aan. Hoewel de spoorlijn het landschap aardig heeft aangetast lopen er langs een paar mooie grasstroken die met de MTB uitstekend te rijden zijn.
Met wat stoeiwerk in hartje Zoetermeer met o.a. een houtsnipperpad langs de Australiƫweg en de dijk van de Delftsewallenwetering. Zo kwamen we al terreinrijdend aan bij de A12. We namen de voormalige afrit van de A12 waar een leuke afdaling zit het bos in. Nu reden we over een houtsnippperpad naar het Westerpark. Het was gedaan met het vlakke werk, d'r moest geklommen worden. Dit stuk was een stuk technischer dan de rest waardoor de deelnemers met de MTB in het voordeel waren ten opzichte van mijzelf op de crosser.
Moe en voldaan kwamen we weer bij het clubhuis waar de oliebollen op ons lagen te wachten. Het was weer een mooie rit die we zeker nog een keer kunnen gaan rijden, voor het stedelijke gebied was het een volwaardige veldtocht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten