Pages - Menu

zondag 10 januari 2010

Sneeuwtoer


Voor gisteren stond een harde ijskoude wind op het menu met sneeuwbuien waar we nog jaren ver zouden napraten. Alle reden om dus met de MTB op pad te gaan. Omstreeks 13 uur was ik bij Eelco waar ik onder het genot van een bak koffie genoot van het winterse uitzicht. Omdat je op 1 been niet kan lopen werd het tijd voor een tweede bak koffie alvorens we op pad gingen. Goed aangekleed gingen we op pad. Van extreem winters weer was geen sprake, de wind was niet ijzig koud, eigenlijk was het prima fietsweer.
Vanaf Eelco`s huis reden we meteen naar de oude afrit van de A12, waar we een altijd leuke afdaling namen. Verder een stuk over het houtsnipperpad richting de Balijbrug. Hier staken we de brug over naar het Balijbos, eerst boven de geluidswal langs naar de volgende afdaling. Hier was het tijd voor een fotomoment. Na deze afdaling namen we mooi lange grasstrook langs de spoorbaan, hier kwamen we een biker tegen die het zelfde idee had als ons, lekker fietsen!








In het Balijbos gingen we op zoek naar wat nieuwe paden, hoewel we met de witte omgeving alles wel nieuw vonden lijken deden we tocht leuke ontdekkingen. Terug gekomen bij de Balijbrug ontdekte we een nog een leuke afdaling alvorens we het Westerpark indoken. Bij de voetbalvelden zochten we naar nog wat paden. Hier deden we nog een paar leuke ontdekkingen.
Na dit speurwerk reden we naar de bekende paden achter de golfvelden die door de vele sneeuw was het ook hier nog prima te fietsen. Als finale namen we het ruiterpad welke eerst met een lus om een sloot heen ging om vervolgens de berg op de gaan die vele een stuk bekender is. Aangekomen bij de golfbaan was het wel weer genoeg voor vandaag. We hadden er bijna 2 uur opzitten en een voldaan gevoel. Voor de grap wierpen we een blik op het infobord waar we zagen dat er in het Westerpark aan langlaufroute loopt! wellicht iets voor de volgende keer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten